Hintaszék az irodában?

A hintamechanika pozitív hatásai a gondolkodásra

Előző cikkünkben részletesen beszámoltunk az ülőlap egészségre gyakorolt hatásáról, most pedig egy érdekes funkcióról, a klasszikusan vezetői forgószékek mechanikájáról, a hintamechanikáról ejtünk pár szót.

Maradjunk örök gyerekek!

Gondolta volna, hogy a hintázás az egyik legjobb stresszoldó tevékenység? Nem csoda, hiszen tudat alatt pozitív lelki hatásokat gyakorol elménkre, az emberi szervezetet az anyaméhben töltött időszakra „emlékezteti”. Az anya mozgását a fejlődő magzat finom ringatózásként éli meg, az összetartozás és a biztonság élménye párosul ezzel a mozgásformával. Gondoljunk csak a kisbabákra, akiket ringatással próbálnak megnyugtatni, elaltatni: az agy automatikusan összekapcsolja a mozgást a pozitív emlékekkel, ezáltal a gyermek (legtöbb esetben és egyéb zavaró tényezőket kizárva) azonnal megnyugszik.

Kutatások bebizonyították, hogy a rendszeres hintázás a gyermekeknél mind a fizikai, mind a kognitív készségekre jelentős befolyással bír. Nélkülözhetetlen szerepet tölt be az egyensúlyérzék, a térérzékelés, a ritmusérzék, a mozgáskoordináció és a finommotorikus mozgások kialakulásában. A fejlődést a test állandó egyensúlykeresése eredményezi, ami bizonyos izmok feszítéséből és ezzel egy időben más izmok lazításából áll. Tehát a hintázás egyben sport is!

„Pistike, ne hintázz a széken! De tanárnő kérem, a hintázás kreatívvá tesz!”

Felejtsük el a régi, iskolás emlékeket, ahol az osztályfőnök ránk szólt, hogy ne hintázzunk a székünkön! Igenis szükségünk van erre a relaxáló mozgásformára, nem csak a fent említett lelki és fizikai hatások, de a kreativitásunk kibontakozása miatt is. Ennek oka, hogy a hintázás erősíti a jobb és a bal agyfélteke közötti kapcsolatot, stimulálja az agykérget, amely a koncentrációért felel. A gondolkodáshoz, telefonáláshoz bátran ajánljuk a hátradőlt pozíciót, hiszen ilyenkor nagyobb mennyiségű vér áramlik az agyba, amely fokozza a szellemi teljesítőképességet, növeli a hatékonyságot. Ebben segít a modern irodai székek hintamechanikája, amely szabad mozgást biztosít használójának.

Hogyan is működik?

A hintamechanikával felszerelt irodai székek esetében az ülés alatt a jobb oldalon található kar (amelynek felfelé húzásával a gázlift állítható) kifelé húzásával a hintamechanika aktiválható, befelé tolásával pedig kikapcsolható. A hintamechanika kikapcsolása csak a széktámla egyenes állapotában lehetséges, hátradöntött pozícióban nem rögzíthető. A marokcsavar segítségével szabályozható a hintázási ellenerő: a csavar befelé forgatásával a rugózást feszesebbre, míg kifelé csavarásával lazábbra állíthatjuk. Magasabb embereknél az előbbi, míg alacsonyabb egyének esetében az utóbbi beállítást javasoljuk.

A kényelmes pozíció felvételéhez természetesen elengedhetetlen a gerinc vonalát követő, ergonomikus háttámla, amelyről a következő cikkünkben részletesebben kitérünk.

Szánjunk pár percet magunkra, és hagyjuk szárnyalni a gondolatainkat a MAYAH „Smart” irodai székben, vagy a MAYAH „Duke” főnöki székben hintázva!

Hintaszék az irodában?
2017.10.02.
Rovat: Aktuális híreink
Összes hír mutatása

A kóla magyarul

2018.02.12.
Ismerje meg a hazai TIKKADT SZÖCSKE márkát!

Az ellentétek vonzzák egymást

2018.02.05.
Ismerje meg az aszinkronmechanika működését!

Kávévilág - 12 óra koffein

2018.01.16.
Tudja hogyan hat a koffein a szervezetre?

Ahol a művészet kezdődik

2018.01.02.
FABER-CASTELL a CORWELL kínálatában!

Szédítő magasság helyett válassza az ideálisat!

2017.12.01.
A gázliftes magasságállítás fontossága az irodai munka során
Az Ön böngészője
nem támogatott.
Úgy látjuk, az Internet Explorer egy olyan korábbi, elavult változatát használja, mely a legtöbb mai weboldal által már nem támogatott. Az oldal megfelelő megtekintéséhez kérjük, az alábbi böngészők valamelyikét használja. Köszönjük megértését.
Google Chrome
Letöltöm
Mozilla Firefox
Letöltöm
Internet Explorer 9+
Letöltöm
Értem, tovább megyek