Tartsa magát karban!

A karfa szerepe az irodai székeknél

Az aszinkronmechanika után következzen egy jóval egyszerűbb, de annál lényegesebb eleme az irodai székeknek: a karfa vagy más néven kartámasz.

Légy a támaszom! Vagy nem...

A karfa különösen megosztó tud lenni az irodai székek „extrái” között: míg egy szinkronmechanikát nélkülözni tudunk, addig egy karfa megléte vagy hiánya már sokkal szembe tűnőbb. Van, aki kartámaszos székhez szokott, így egy karfa nélküli széken minduntalan a „levegőbe” könyököl, míg a szabadabb mozgás híveinek „bezártság érzése” lehet egy kartámasszal ellátott székben. Pedig, mint a legtöbb mechanika és székkiegészítő esetében, itt is nagy befolyással bír munkák jellege, hogy szükségünk van-e karfára, avagy sem. Hiába a karfa nyújtotta kényelem, ha az minduntalan beakad a pénztárgép kinyíló kazettájába, vagy hiába a kartámasz nélküli székek nyújtotta mozgás szabadsága, ha az igazán kreatív döntések során nincs ami alátámassza karjainkat, elvágva ezzel a flow érzet felszabadulását.

Mindenképpen gondoljuk át, hogy munkánk során szükségünk van-e karfás székre, és ha igen, fix vagy állítható legyen-e?

Kötöttség vagy abszolút szabadság?

A fix karfák egyetlen pozícióban vannak rögzítve a forgószékekhez, míg az állíthatók esetében megkülönböztetünk 1D, 2D, 3D és 4D karfákat. Az 1D-s kartámasz magasságában állítható, míg a 2D-sek esetében már beállítható a karfa támfelületének pozíciója is, vagyis mennyire nyúljon előre a támaszték. A 3D-s karfák a 2D-s tulajdonságai mellett már az alátámasztás szögének változtatására is képesek (elforgathatók). A 4D-s kartámaszok esetében mindezek mellett beállítható, hogy milyen távolságra helyezkedjenek el az ülőlaptól. A lehetőségek tárháza végtelen, már csak döntenünk kell.

Kortárs kartárs

Mint ahogy a nevében is benne van, a kartámasz karunk alátámasztásában nyújt segítséget. Miért fontos ez? Bár az irodai székek ergonómiájával kapcsolatban a legtöbb embernek a hátfájdalmak megelőzése jut eszébe, méltatlanul kevés szó esik a megfelelő kartámasztás hiánya miatt kialakuló vállövi- és nyaki izomfájdalomról. Alátámasztás nélkül hosszútávon izomfeszültség alakulhat ki; a karfa tehermentesíti a vállizmokat, növeli a komfortérzetet.

Találja meg az Önhöz leginkább alkalmazkodó széket: az állítható magasságú, elforgatható karfás MAYAH „Comfort” menedzserszéket, vagy az oldalirányba kihúzható kartámasszal felszerelt MAYAH „Creative” irodai széket!

Tartsa magát karban!
2018.03.01.
Rovat: Aktuális híreink

Kapcsolódó letöltések:

Fájltípus
MAYAH „Creative” ergonomikus irodai szék .pdf, 356,96 KB, 2015.07.12.
Adatlap
Fájltípus
MAYAH „Comfort” menedzserszék, fekete .pdf, 361,38 KB, 2015.07.12.
Adatlap
Összes hír mutatása

Új 1000 forintos bankjegy

2018.03.09.
A SAFESCAN készen áll!

GDPR kompatibilisek vagyunk!

2018.03.05.
A VERBATIM titkosított adattárolói segítenek Önnek biztonságban tárolni adatait!

Tartsa magát karban!

2018.03.01.
A karfa szerepe az irodai székeknél

Kávévilág - a hónap termékei

2018.03.01.
Kóstolja meg Itália ízeit!

Üdvözöljük a gittegyletben!

2018.02.27.
Megérkezett a NEBULÓ „Slime” ragasztó!
Az Ön böngészője
nem támogatott.
Úgy látjuk, az Internet Explorer egy olyan korábbi, elavult változatát használja, mely a legtöbb mai weboldal által már nem támogatott. Az oldal megfelelő megtekintéséhez kérjük, az alábbi böngészők valamelyikét használja. Köszönjük megértését.
Google Chrome
Letöltöm
Mozilla Firefox
Letöltöm
Internet Explorer 9+
Letöltöm
Értem, tovább megyek