Tartsa magát karban!

A karfa szerepe az irodai székeknél

Az aszinkronmechanika után következzen egy jóval egyszerűbb, de annál lényegesebb eleme az irodai székeknek: a karfa vagy más néven kartámasz.

Légy a támaszom! Vagy nem...

A karfa különösen megosztó tud lenni az irodai székek „extrái” között: míg egy szinkronmechanikát nélkülözni tudunk, addig egy karfa megléte vagy hiánya már sokkal szembe tűnőbb. Van, aki kartámaszos székhez szokott, így egy karfa nélküli széken minduntalan a „levegőbe” könyököl, míg a szabadabb mozgás híveinek „bezártság érzése” lehet egy kartámasszal ellátott székben. Pedig, mint a legtöbb mechanika és székkiegészítő esetében, itt is nagy befolyással bír munkák jellege, hogy szükségünk van-e karfára, avagy sem. Hiába a karfa nyújtotta kényelem, ha az minduntalan beakad a pénztárgép kinyíló kazettájába, vagy hiába a kartámasz nélküli székek nyújtotta mozgás szabadsága, ha az igazán kreatív döntések során nincs ami alátámassza karjainkat, elvágva ezzel a flow érzet felszabadulását.

Mindenképpen gondoljuk át, hogy munkánk során szükségünk van-e karfás székre, és ha igen, fix vagy állítható legyen-e?

Kötöttség vagy abszolút szabadság?

A fix karfák egyetlen pozícióban vannak rögzítve a forgószékekhez, míg az állíthatók esetében megkülönböztetünk 1D, 2D, 3D és 4D karfákat. Az 1D-s kartámasz magasságában állítható, míg a 2D-sek esetében már beállítható a karfa támfelületének pozíciója is, vagyis mennyire nyúljon előre a támaszték. A 3D-s karfák a 2D-s tulajdonságai mellett már az alátámasztás szögének változtatására is képesek (elforgathatók). A 4D-s kartámaszok esetében mindezek mellett beállítható, hogy milyen távolságra helyezkedjenek el az ülőlaptól. A lehetőségek tárháza végtelen, már csak döntenünk kell.

Kortárs kartárs

Mint ahogy a nevében is benne van, a kartámasz karunk alátámasztásában nyújt segítséget. Miért fontos ez? Bár az irodai székek ergonómiájával kapcsolatban a legtöbb embernek a hátfájdalmak megelőzése jut eszébe, méltatlanul kevés szó esik a megfelelő kartámasztás hiánya miatt kialakuló vállövi- és nyaki izomfájdalomról. Alátámasztás nélkül hosszútávon izomfeszültség alakulhat ki; a karfa tehermentesíti a vállizmokat, növeli a komfortérzetet.

Találja meg az Önhöz leginkább alkalmazkodó széket: az állítható magasságú, elforgatható karfás MAYAH „Comfort” menedzserszéket, vagy az oldalirányba kihúzható kartámasszal felszerelt MAYAH „Creative” irodai széket!

Tartsa magát karban!
2018.03.01.
Rovat: Aktuális híreink

Kapcsolódó letöltések:

Fájltípus
MAYAH „Creative” ergonomikus irodai szék .pdf, 356,96 KB, 2015.07.12.
Adatlap
Fájltípus
MAYAH „Comfort” menedzserszék, fekete .pdf, 361,38 KB, 2015.07.12.
Adatlap
Összes hír mutatása

A kreatív gondolatok méltó társa

2018.07.05.
Új SHKOLYARYK füzetek csak a CORWELL kínálatában!

Kávévilág - a hónap terméke

2018.07.03.
A nyári napsugarak illata

Tegyünk vizeink biztonságáért!

2018.06.19.
Csökkentse ökológiai lábnyomát az ALUFIX „Biologic” konyhai eszközökkel!

Fair Trade kávé

2018.06.19.
Egy csésze kávéval is segíthet!

Még nem késő!

2018.06.18.
Egészsége megőrzése érdekében tartsa tisztán klímaberendezését!
Az Ön böngészője
nem támogatott.
Úgy látjuk, az Internet Explorer egy olyan korábbi, elavult változatát használja, mely a legtöbb mai weboldal által már nem támogatott. Az oldal megfelelő megtekintéséhez kérjük, az alábbi böngészők valamelyikét használja. Köszönjük megértését.
Google Chrome
Letöltöm
Mozilla Firefox
Letöltöm
Internet Explorer 9+
Letöltöm
Értem, tovább megyek