Gördülékeny munka

Lábcsillag, avagy az irodai szék futóműve

Képzeljünk magunk elé egy irodai széket. Bármilyet. Melyik az az elem, amire mindenki ugyanúgy gondolni fog? A fejtámasz? A karfa? Nem, egyik sem. A megoldásért tekintsünk lejjebb. A lábkereszt a modern irodai székek jelképe, ugyanúgy megtalálható az egyszerű irodai forgószéken, ahogy az exkluzív főnöki menedzserszéken. A stabilitás mellett a szabad mozgást segíti elő, akár a versenyautó futóműve.

Öt ága van, mégsem sarkcsillag. Mi az?

Nem hiába kapta nevét a forgószék tartóeleme a lábcsillag nevet. Bár stabilitás szempontjából már három láb is megfelelne a célnak, hiszen a páratlan számú láb nem billeg, mégis a görgők optimális terheléséhez, az egyenletes súlyeloszláshoz az öt ág bizonyult a legjobb választásnak. Ráadásul az öt láb jóval karcsúbb, elegánsabb megjelenést biztosít a robusztus három ággal szemben. Tovább fokozza a lábkereszt tartósságát a jó minőségű anyag, amely egyaránt lehet megerősített, rugalmas műanyag és csiszolt alumínium is. A fémlábak strapabíró szerepük mellett esztétikailag is exkluzívabb látszatot keltenek, főleg, ha nagy méretű görgők is párosulnak hozzá. Így joggal érezhetjük magunkat a székünkben úgy, mint egy csodás felnikkel felszerelt sportautóban.

Nem minden görgő görög…

… mert lehet olasz is. Félretéve a humort, valóban nem minden irodai szék rendelkezik gördülő futóművekkel. Erre tökéletes példák a tappancsokkal ellátott magasított munkaszékek, amelyeknél a borulásveszély miatt elengedhetetlen az egy helyben maradás. Azonban a legtöbb irodai szék görgőkkel felszerelt, hogy használójuk szabadon változtathassa helyét, illetve az asztaltól való felállást ne akasszák meg a fix lábak. Kétféle görgőt különböztetünk meg: normál és puha futófelületűt. A normál görgőket bármely felülethez használhatjuk, mi mégis azt javasoljuk, hogy elsősorban szőnyeges vagy lágyabb padlózaton (pl. linóleum) alkalmazzuk, ugyanis a kemény parkettán már zajosabbak lehetnek. A zavaró hangok mellett a görgők és a padlózat kopása is gyorsabbá válik. Ha az irodában mégis ki kellett cserélni a szőnyeget parkettára, de székünktől még nem szeretnénk megválni, nem kell kétségbeesni, hiszen székalátétek segítségével megvédhetjük az új burkolatot. Kényesebb felületeken (pl. parketta) a puha görgők a célszerűek, a csendesebb gördülés mellett védelmet nyújtanak a karcolódás ellen.

Hozza ki magából a maximumot a csiszolt alumínium lábcsillaggal rendelkező MAYAH „Maxy” exkluzív irodai székkel!

Gördülékeny munka
2018.06.04.
Rovat: Aktuális híreink
Összes hír mutatása

Tegyünk vizeink biztonságáért!

TEGNAP, 15:00
Csökkentse ökológiai lábnyomát az ALUFIX „Biologic” konyhai eszközökkel!

Fair Trade kávé

TEGNAP, 09:20
Egy csésze kávéval is segíthet!

Még nem késő!

2018.06.18.
Egészsége megőrzése érdekében tartsa tisztán klímaberendezését!

Gördülékeny munka

2018.06.04.
Lábcsillag, avagy az irodai szék futóműve

Kávévilág - a hónap terméke

2018.06.01.
Tudatos kávéfogyasztóknak
Az Ön böngészője
nem támogatott.
Úgy látjuk, az Internet Explorer egy olyan korábbi, elavult változatát használja, mely a legtöbb mai weboldal által már nem támogatott. Az oldal megfelelő megtekintéséhez kérjük, az alábbi böngészők valamelyikét használja. Köszönjük megértését.
Google Chrome
Letöltöm
Mozilla Firefox
Letöltöm
Internet Explorer 9+
Letöltöm
Értem, tovább megyek