Kávé, szinte aranyáron

Ismerje meg a világ 10 legdrágább kávéját!

Mit tenne, ha egyetlen napig bármennyit költhetne kávéra? Milyen kávéval dobná fel a napját? Egy igazi kávérajongó bakancslistáján biztosan szerepelne, hogy a világ legexkluzívabb kávéit kipróbálja.

Mutatjuk melyek azok a kávétípusok, melyeket feltétlenül meg kell kóstolnia még ebben az életben:

10. Hawaii Kona kávé – 20.000 Ft/kg

Ez a kávé fantasztikus aromával és egyedi ízzel rendelkezik. Helyét a világ legdrágább kávéinak rangsorában különösen ritka kávészemekből álló összetételének köszönheti. Ráadásul, ez a kávé igazi hiánycikk, így a legtöbb forgalomban elérhető Kona kávékeverék mindössze 10% arányban tartalmaz belőle, valamilyen olcsóbb fajtával keverve. Ahhoz, hogy a Kona kávét teljes Hawaii valójában élvezhessük, 100%-os Kona kávét kell fogyasztanunk.

9. Finca Los Planes – 25.000 Ft/kg

A többszörösen díjnyertes kávét, El Salvadorban nemesítette a Yeyes család. Ízét a barna cukor, a mandarin és karamell ízjegyei alkotják. Magas ára ellenére, sok kávékedvelő hajlandó megvásárolni azért, hogy a frissítő élmény részese lehessen.

8. Quadriginoctuple Frappé a Starbucksból – 13.389 Ft egy adag

A legdrágább kávéköltemény, melyet valaha rendeltek a Starbucksban, Washingtonban látott napvilágot, és ahogy arról a neve is árulkodik, 48 összetevőt tartalmaz. Többek között karamellfagyit, két banánt, epret, vaníliát, fehérjeport, pizza ízű és matcha port. A legfinomabb kifejezéssel élve is egzotikus ital elfogyasztása után garantált a felpörgés.

7. Fazenda Santa Ines kávé – 30.000 Ft/kg

Gyümölcsös és édes aromák adják a varázsát ennek a Brazil kávénak, melyet már több, mint 100 éve termesztenek. Világszerte rendkívüli népszerűség övezi, hiszen aromája különböző ízletes gyümölcsökre emlékeztet.

6. Jamaica Blue Mountain kávé – 32.000 Ft/kg

Jamaika ínyencségei között nem csak a rumot kell számon tartanunk, hanem a Kék-hegység 1760 méter feletti magasságaiban termő kávét is. A bőséges esőnek örvendő termőterületről igazán enyhe, kesernyés ízeket mellőző kávét szüretelnek.

5. Saint Helena Coffee – 50.000 Ft/kg

Nevét származási helyéről, az Atlanti-óceán közepén található St. Helena szigetről kapta a Bonaparte Napoleon által is igen kedvelt, és azóta is töretlen népszerűségnek örvendő kávéfajta. Borsos árát a távoli szigetről történő szállítási költségeinek és kiváló minőségének köszönheti a kávé, mely a karamell és a citrusok leheletnyi aromájával nyűgözi le fogyasztóját.

4. Kopi Luwak – 100.000 Ft/kg

A világ legdrágább kávéi között számon tartott nedű kizárólag az Indonéziában honos cibetmacska-féle, a maláj pálmasodró által éri el prémium minőségét. A cibetmacska a legérettebb kávécseresznyéket fogyasztja el, melyeket az emésztés során fermentál. A kávébabok érintetlenül haladnak át a macska emésztőrendszerén, miközben az ott elválaszott enzimek feloldják a kávé kesernyés ízét okozó fehérjéket. Az ismét napvilágot látott kávébabokat kézzel válogatják, tisztítják és kíméletesen pörkölik. A szokatlan feldolgozási mód, a magas kereslet és a különös íz teszik rendkívül drágává ezt a kávét.

3. Hacienda La Esmeralda – 220.000 Ft/kg

A panamai Baru hegységben, a guava fák árnyékában termő kávé számos nemzetközi elismerésben részesült az utóbbi években. A ritka kávékülönlegesség fantasztikus ízével és gazdag aromájával életre szóló és megismételhetetlen ízélménnyel kényezteti a legínyencebb kávérajongókat.

2. Finca El Injerto kávé – 310.000 Ft/kg

Zavarbaejtően magas áron szerezhetjük be ezt a ritka és meglehetősen apró kávészemekből álló, gazdag csokoládés és gyümölcsös ízvilágú guatemalai különlegességet, melyet generációk óta az Aguirre család termel a fenntartható gazdálkodás alapelveit követve.

1. Black Ivory kávé – közel 530.000 Ft/kg

Hasonlóan a Kopi Luwakhoz, ez a kávé is állati közreműködéssel éri el végleges formáját. Az Észak-Thaiföldön található elefántrezervátum lakóit gondosan válogatott Arabica kávébabokkal és gyümölcsökkel etetik. Emésztés során az elefántok gyomornedvei lebontják a szemek fehérjetartalmát és karakteres aromát kölcsönöznek az italnak. Ázsiában 25 szállodában kóstolhatjuk az exkluzív kávét, melynek csészénkénti ára több, mint 10 000 forintra rúg.

Kapcsolódó hírek:

Egy csésze kávéval is segíthet!

Kávé-hedonizmus

Amikor a fekete már nem elég

Kávé, szinte aranyáron
2018.08.15.
Rovat: Aktuális híreink
Összes hír mutatása

Fénybe zárt elegancia

2019.06.03.
Ismerje meg a SCHNEIDER új „Ceod Shiny” roller- és töltőtollait!

Májusi MAPED hétvége

2019.05.28.
Napsütés, jókedv, gyerekek és mackók

MAYAH székhoroszkóp

2019.05.21.
Az örökmozgó Ikrek

Újabb csúcson a VICTORIA márka

2019.05.20.
Most egy kicsit másként

Harmadjára is Business Superbrands díjat nyert a CORWELL!

2019.05.14.
Elismerés a legkiválóbb márkáknak
Ez a böngésző már
nem támogatott.
Ön az Internet Explorer egy korábbi, elavult verzióját használja. Az oldal megtekintéséhez kérjük, töltse le valamelyik korszerű böngészőt az alábbiak közül. Megértését köszönjük!
Google Chrome

A legnépszerűbb böngésző.

Letöltés
Mozilla Firefox

Gyors és biztonságos.

Letöltés
Microsoft Edge

Az Internet Explorer utódja.

Letöltés
Értem, tovább megyek