Kávé, ha tejfelhővel találkozik

A légiesen könnyű tejhab titka

Bármilyen nehéz is elfogadnunk: a napsütéses, szinte már tavaszias idő ellenére, megérkezett az ősz és hamarosan bekopogtat a tél is. A hulló falevelek, a csípős reggeli hideg, a ködös, párás levegő, a szűnni nem akaró eső, a borúsan gomolygó és édesen meleg napsugarakat eltakaró, sűrű felhőgombolyagok időszaka elérkezett.

Ilyenkor nem elég egy presszókávé, ami gyorsan felpörget és már indulhatunk is kergetni a napi feladatainkat, abban bízva, hogy majd ma utolérjük őket. Nem, az év végi hajtás előtt bizony meg kell állnunk, időt kell szánnunk a feltöltődésre. Ahhoz, hogy a kávépillanat még tovább tartson, hosszabbnak, tartalmasabbnak kell lennie a kávénknak is.

Ki ne szeretne ilyen időben, meleg plédbe burkolózva habos kávécsodákat szürcsölgetni? Kevesen tudnak ellenállni egy cappuccino vagy latte macchiato habos csábításának!

A tökéletes tejhab titka az alapanyagban és az elkészítés módjában rejlik, ugyanakkor mindenkit megnyugtatunk, nagyon egyszerűen készíthetünk mi magunk is kávéházi minőségű, légiesen könnyű tejfelhőket! Három dolog kell a jó tejhab készítéséhez: hideg tej, meleg közeg és keverés, mellyel levegőt juttathatunk a folyadék belsejébe, hogy a tej térfogata növekedjen.

Zsírosabb tejből sokkal selymesebb és ízletesebb habot készíthetünk, ám zsírszegény tejet használva sokkal tartósabb és vastagabb habot képezhetünk. Növényi tejek felhasználása esetén válasszunk olyat, mely szóját is tartalmaz, hiszen a tej fehérjetartalma határozza meg a habosíthatóságot!

Tökéletes tejhabot gőzölős kávégép hiányában legegyszerűbben indukciós tejhabosító géppel készíthetünk, hiszen a hideg tejet folyamatosan keveri és megfelelő hőmérsékletűre melegíti, mellyel stabilizálja a habot.

Elektromos kézi tejhabosítóval szintén pillanatok alatt készíthetünk ízletes tejhabot, ám ezzel már langyosra előmelegített tejet kell használnunk.

Hagyományos, pumpás tejhabosítóval vagy French-press kávékészítővel, néhány gyors mozdulattal elérhető a kívánt hatás, miután a meleg tejet beleöntöttük.

Az édeskés habot öntsük lassan a kávénkra és óvatos mozdulatokkal kanalazzuk rá a kész tejhabot. Végezetül szórjuk meg fahéjjal vagy kakaóporral az elkészült alkotást egy cappuccino díszítő lapka segítségével, vagy csorgassunk néhány csepp csokoládészirupot a tetejére. Nemcsak szebbé teszi, de különleges ízhatást is kölcsönöz italunknak!

Bármely megoldást találjuk a leginkább kézenfekvőnek a habosító eljárások közül, mindegyikkel finomabbá varázsolhatjuk eszpresszónkat!

 

Kapcsolódó hírek:

Kávé, szinte aranyáron

Amikor a fekete már nem elég

Kávé-hedonizmus

 

Kávé, ha tejfelhővel találkozik
2018.11.16.
Rovat: Aktuális híreink
Összes hír mutatása

Karácsonyi kávévarázs

2018.12.14.
Kávé az ünnepi asztalon

Három királyok...

2018.12.01.
... és a MAYAH „Crown” irodai szék!

Örökségünk az innováció!

2018.11.20.
Megérkezett a TUNGSRAM márka a CORWELL kínálatába!

Kávé, ha tejfelhővel találkozik

2018.11.16.
A légiesen könnyű tejhab titka

Kreativitás és szakértelem? Ez a SPEEDLINK!

2018.11.09.
Új márkával bővült a CORWELL kínálata!
Az Ön böngészője
nem támogatott.
Úgy látjuk, az Internet Explorer egy olyan korábbi, elavult változatát használja, mely a legtöbb mai weboldal által már nem támogatott. Az oldal megfelelő megtekintéséhez kérjük, az alábbi böngészők valamelyikét használja. Köszönjük megértését.
Google Chrome
Letöltöm
Mozilla Firefox
Letöltöm
Internet Explorer 9+
Letöltöm
Értem, tovább megyek