Elérte a K2 alaptáborát Klein Dávid és Suhajda Szilárd!

Hóesés lassította a hegymászók útját az alaptáborig

  Egy hét gyaloglás után már az 5000 méter magasan, a Godwin Austen-gleccser oldalmorénáján található K2 alaptáborban készül Klein Dávid és Suhajda Szilárd az első akklimatizációs körére.

Az előző beszámolónkban a két hegymászó a 3055 méter magasságban elhelyezkedő Aszkolé településig jutott. Az azt követő egy hétben gyalogosan, a terebélyes Baltoro-gleccseren vándorolva közelítették meg a K2 alaptáborát, melyet vasárnap értek el.

“Az ilyenkor megszokott időjárási viszonyokhoz képest az elmúlt napokban meglepően sok hó esett, ami lassította a mi utunkat is. Ráadásul a csomagjainkat öszvérek helyett az utolsó szakaszon már emberi segítséggel kellett az alaptáborba szállítanunk. Végül egy nap csúszással értük el az alaptábort” - mondta el Szilárd.

 

A hegymászók az alaptáborba érkezésüket követően az éjszakát még nem a saját sátrukban töltötték, mivel a csomagjaik - ezáltal a sátruk és felszereléseik - is csak másnap jutottak el hozzájuk.

“Épségben megérkeztünk és ma már meleg ételt tudtunk vacsorázni. Egyelőre egyetlen konyhasátor működik a táborban, a lakósátrunk még nincs kész, így az első éjszakát a szakács és segédje sátrában töltöttük Szilárddal” - mondta el Dávid, aki bízik benne, hogy a második napon már sátorhelyük kialakításával, a berendezkedéssel és a felszerelések szortírozásával tudnak foglalatoskodni.

Dávid és Szilárd néhány napig még szoktatja szervezetét ehhez a magassághoz, de ha az idő is engedi, akkor a héten már tervezik, hogy elindulnak az első akklimatizációs körre, vagyis pár napra már elszakadnak az alaptábortól, hogy kialakítsák az első és esetleg a második magaslati táborukat is, és nagyobb magasságban folytassák a már megkezdett akklimatizációs munkát. A mászópáros az Abruzzi-gerincet követő normál útvonalon halad majd és az egyes akklimatizációs körök során az alaptábor felett maguk cipelik felszerelésüket: a sátrakat, köteleket, élelmet, gázt és egyéb technikai eszközöket.

A Partnereink által múlt héten feltett kérdéseket megkapták a sportolók, amint megérkeznek a válaszaik, elküldjük emailben a kérdezőknek.

Az alaptáborba való megérkezésről a Tények műsora számolt be, amit itt tekinthet meg: ALAPTÁBOR

Drukkolunk a hegymászóknak, és amint kapunk tőlük információt, tájékoztatjuk Önt!

 

Kapcsolódó hírek:

Újabb csúcson a VICTORIA márka

A Himalája koronája

Himalája koronája - K2 expedíció

Elérte a K2 alaptáborát Klein Dávid és Suhajda Szilárd!

 

Elérte a K2 alaptáborát Klein Dávid és Suhajda Szilárd!
2019.06.25.
Rovat: Aktuális híreink
Összes hír mutatása

MAYAH székhoroszkóp

TEGNAP, 08:40
Az uralkodó Oroszlán

4 kávés tipp a nyári hőség ellen!

2019.07.22.
Készítsen hűsítő italt kedvenc kávéjából!

A vihar sem állhatja az útjukat!

2019.07.22.
Csúcsközelben a K2 expedíció!

A siker stílusa

2019.07.17.
Megérkezett a DURABLE márka kínálatunkba!

8+1 tipp a műanyagmentes mindennapokhoz

2019.07.15.
Műanyagmentes július egész évben!
Ez a böngésző már
nem támogatott.
Ön az Internet Explorer egy korábbi, elavult verzióját használja. Az oldal megtekintéséhez kérjük, töltse le valamelyik korszerű böngészőt az alábbiak közül. Megértését köszönjük!
Google Chrome

A legnépszerűbb böngésző.

Letöltés
Mozilla Firefox

Gyors és biztonságos.

Letöltés
Microsoft Edge

Az Internet Explorer utódja.

Letöltés
Értem, tovább megyek