A vihar sem állhatja az útjukat!

Csúcsközelben a K2 expedíció!

Nagy örömmel tájékoztatjuk, hogy Dávid és Szilárd szerdán visszatértek az alaptáborba a harmadik akklimatizációs körükről!

Az időjárás miatt nem volt zökkenőmentes ez a kör. Annyira rossz volt az idő, hogy a II-es táborban töltött éjszaka után a fiúk nem is tudtak a III-as táborban 7300 méter magasan maradni. Lejjebb ereszkedtek, és 6974 méteren állítottak sátrat. Másnap tudtak felmenni a III-as táborba, itt két éjszakát töltöttek el. Jól mutatja a fenti helyzetet, hogy a fiúk ereszkedés közben találkoztak egy kis csapattal: Mike Horn és Fred Roux éppen felfelé tartott a hegyen. Körülbelül 8000 méterig jutottak, visszafelé pedig a fiúk III-as táborban hagyott sátrában húzták meg magukat a rossz idő elől menekülve.

Az esti fények játéka teljesen elkápráztat. A horizonton rózsaszín felhők lapulnak szét: ameddig a szem ellát, csak hegyek és hegyek – csúcsok ezrei! Fölöttünk pedig a Váll, szinte karnyújtásnyira! Felvillanyoz a pillanat. Ekkor még nem tudjuk, mi vár ránk éjszaka – eszeveszett vihar tör ránk, de olyan, hogy Dávid később bevallja, többször eszébe jutott: rögzítenünk kellene magunkat, mielőtt a szél és a hó lesöpör minket a lejtőről! Körbelapátolhattuk volna a ponyvát, de már késő: hajnalra szinte összenyom minket a sátor alá kúszó porhó! Az előtér majdnem plafonig telítődik! A tombolás hangja túlvilági zúgás: egész éjszaka fáradhatatlanul süvölt a szél, olykor mennydörgésszerűen vág rá a sátortáborra – kipattannak a szemeim és eldönteni sem tudom, hogy ez most mi! Tényleg a szél tombol ily vadul vagy a fölöttünk lévő hólejtő szakadt le és indult meg felénk robajló árként??? Nem is gondolkozok. (Egyébként sokkal jobb a mostani táborhely, mint 2015-ben és tizenhatban.) Egy ilyen éjszaka tudjátok, milyen? Nem baj. Nehezen jön el a hajnal. De ha eljön végre, akkor az nagyon szép. Igazán.

Ezért vagyunk itt. Mert szép.” (Suhajda Szilárd)

Szilárdék sikeresen visszatértek az alaptáborba, ahol néhány napot pihenéssel, regenerálódással töltöttek. Ilyenkor sok folyadékot isznak, esznek, mosnak, és persze kihasználják a luxuscikknek számító zuhanysátort is. A megfelelő időjárásra - ún. ablakra – várnak, folyamatosan figyelik a meteorológiai előrejelzéseket.

Nem sokkal levelünk kiküldése előtt kaptuk az információt: az expedíció utolsó köre ma elkezdődött, látva az időjárási ablakot, ami szélcsendet és csapadékmentes légkört jelent. Szurkoljunk annak, hogy a hó is kezelhető mennyiségre húzódjon vissza a csúcs közelében! Ha minden a terv szerint alakul, 25-én elérhetik a hegyek királyának csúcsát!

Szurkolunk a hegymászóknak!

A vihar sem állhatja az útjukat!
2019.07.22.
Rovat: Aktuális híreink
Összes hír mutatása

Titkosítva biztonságosabb!

2019.12.09.
Ismerje meg a titkosított pendrive-okat!

Kávévilág – a hónap termékei

2019.12.02.
Tegyen szenvedélyt napjába!

A gyurmázás élménye!

2019.11.25.
Ismerje meg és fedezze fel a Creotime Silk Clay gyurmakészleteit!

Évvégi nyitvatartás

2019.11.22.
Szombati és ünnepi nyitvatartás decemberben

MAYAH székhoroszkóp

2019.11.22.
A céltudatos Nyilas
Ez a böngésző már
nem támogatott.
Ön az Internet Explorer egy korábbi, elavult verzióját használja. Az oldal megtekintéséhez kérjük, töltse le valamelyik korszerű böngészőt az alábbiak közül. Megértését köszönjük!
Google Chrome

A legnépszerűbb böngésző.

Letöltés
Mozilla Firefox

Gyors és biztonságos.

Letöltés
Microsoft Edge

Az Internet Explorer utódja.

Letöltés
Értem, tovább megyek