Örökségünk az innováció!

Megérkezett a TUNGSRAM márka a CORWELL kínálatába!

A Tungsram 2018 áprilisában magyarországi központú, innovatív, globális márkaként tér vissza a piacra. „Örökségünk az innováció” – ezzel a jelszóval éleszti újjá és folytatja a magyar kreativitás 120 éves, büszke hagyományát a Tungsram Csoport frissen összeállt menedzsmentje. „Büszkék vagyunk, és egyben megtisztelve érezzük magunkat, hogy újraindíthatjuk a Tungsram történetét, nemzetközileg sikeres, innovációra épülő márkaként”, mondja Jörg Bauer, a Tungsram Csoport elnök-vezérigazgatója. „Olyan ipartörténeti nagyságok hagyományát szeretnénk folytatni, mint Aschner Lipót, aki a Tungsramnak és a környező közösségnek szentelte életét; vagy olyan világszínvonalú kutatókét, mint Bay Zoltán, Bródy Imre, Millner Tivadar és Szigeti György, akik Európa első, 1923-ban Thomas Edison példájára kialakított ipari kutatólaborjában dolgoztak.”

Az 1896-ban alapított Tungsram a második ipari forradalom szüleménye volt – az eredmény pedig az egész világ villamosítása lett. A vállalat az ország millenniumi ünnepségeinek évében született, Budapest ekkor Chicago után a világ második legdinamikusabban fejlődő városa volt. A kezdetektől egészen a mai napig a Tungsram tudatosan dolgozott ki új megoldásokat a fő területén, a világítástechnikában, illetve a villamosítás lehetőségeit keresve (ilyen volt a telefonos technológia, az orvosi-, rádiócsövek és más alkalmazások).

Ma a Tungsram csapatának a negyedik ipari forradalom lehetőségeivel és kihívásaival kell szembe nézniük, amelyeket az adatipar, a mobilkommunikáció és a mesterséges intelligencia gyorsan változó összefüggései állítanak eléjük. Ahogyan a Tungsram az alapításakor Budapesttel együtt meghallotta az idők szavát, és villámgyorsan vált globális vezető technológiai erővé, úgy az újjáélesztett Tungsram is a jövőt jelentő technológiákba és dinamikusan fejlődő, nemzetközi piacokba fektet, miközben tovább erősíti alapvető üzleti tevékenységét a világítástechnika terén.

Tungsram kronológia

 • 1862. Egger Béla és Bernát megalakítja Tungsram elődjét Bécsben.
 • 1896. Egger Bernát és a Pesti Magyar Kereskedelmi Bank létrehozza az Egyesült Izzólámpa és Villamossági Rt-t.
 • 1901. Az újpesti gyár felépítése.
 • 1904. Just Sándor és Franjo Haneman feltalálja a wolframszálas izzólámpát, amely a gyár fő terméke lesz.
 • 1921. Aschner Lipót lesz a cég első vezérigazgatója; valamint a Tungsram név kitalálója, több gyár és a világhírű kutatólabor létrehozója. A márka világpiaci tényezővé válik.
 • 1922/1923. Megalakul a Tungsram világhírő kutatólaborja, amely az első ilyen Európában, és számos találmány, felfedezés otthonává válik.
 • 1934. Bródy Imre, az Egyesült Izzó laborjának munkatársa feltalálja a kriptontöltésű izzólámpát.
 • 1936. Világhírű kutatócsapat áll össze, amelnyek kiemelkedő alakja Selényi Pál, a „fénymásolás atyja” és a fotózási fénymérés feltalálója.
 • 1937. A Tungsram televíziós kutatólaboratóriumot hoz létre.
 • 1946. Bay Zoltán, a vállalat műszaki igazgatója egy kísérlet révén megalapítja a radarcsillagászatot.
 • 1989. A GE megvásárolja a Tungsramot.
 • 1998. Magyarország első szervezeti szolgáltató központja (SSC) a GE/Tungsram magyarországi székhelyén jön létre.
 • 2018. Megalakul a Tungsram Csoport.

Örökségünk az innováció!
2018.11.20.
Rovat: Aktuális híreink

Kapcsolódó cikkcsoportok:

Összes hír mutatása

Tájékozódjon cégünk nyitvatartásáról!

2020.05.27.
Ünnepi nyitvatartás

Az örök romantikus

2020.05.13.
Bemutatjuk a SCHNEIDER „Slider Edge XB Pastel” golyóstollakat!

Ünnepi nyitvatartás!

2020.04.29.
Tájékozódjon cégünk nyitvatartásáról!

Home office protokoll

2020.04.22.
Tippek, trükkök, praktikák

A gyors tájékoztatásért!

2020.03.31.
Bemutatókeret naponta változó információk számára!
Ez a böngésző már
nem támogatott.
Ön az Internet Explorer egy korábbi, elavult verzióját használja. Az oldal megtekintéséhez kérjük, töltse le valamelyik korszerű böngészőt az alábbiak közül. Megértését köszönjük!
Google Chrome

A legnépszerűbb böngésző.

Letöltés
Mozilla Firefox

Gyors és biztonságos.

Letöltés
Microsoft Edge

Az Internet Explorer utódja.

Letöltés
Értem, tovább megyek