A bécsi kávékultúra

Idézze meg az osztrák hangulatot!

Ausztria fővárosába utazva sajátos kávévilágba csöppenhetünk, hiszen a város és az ott található cukrászda-kávéházak békebeli hangulata, elegáns és modern környezete töretlenül őrzi az egykori monarchia dicső fényét és a régmúlt idők értékeit.

A pompás kávéházak hosszú évtizedek óta kedvelt találkozóhelynek számítanak a minőségi kávéfogyasztók és a kultúra szerelmesei körében. Betérve, megtapasztalhatjuk az egyszerre barátságos és előkelő kiszolgálást, mely az osztrák vendégszeretetről tanúskodik.

A különleges légkört a közepesre pörkölt kávé átható aromája teszi még szerethetőbbé és elragadóbbá.

A bécsi pörkölésű kávék jellegzetesen savanykásabb ízvilágot képviselnek, melyet remekül kiegészít a tejszín, tejszínhab és az édesítőszerek bőséges használata. A kávét jellemzően nagy gondossággal, kézzel pörkölik a megbecsült bécsi hagyományok szerint, és ez az odafigyelés jóval hosszabbra nyújtja a már-már szertartásos kávékészítési folyamatot.

Legimpozánsabb kávéspecialitásuk a háromrétegű bécsi melange eredetileg fele-fele arányban felgőzölt tej, forró, hosszú kávé, tetején vastag tejhab rétegeiből áll. Többfelé elterjedt változataiban mézzel édesítik, csokidarabokkal vagy csokoládéöntettel koronázzák meg. A pompás melange-ot tejhabosító segítségével magunk is könnyedén elkészíthetjük, és a MOZART „Excellent Mild” őrölt kávéval még autentikusabb kávéélményben lehet részünk.

A bécsi kávékultúra
2019.04.12.
Rovat: Aktuális híreink
Összes hír mutatása

MAYAH székhoroszkóp

2019.05.21.
Az örökmozgó Ikrek

Újabb csúcson a VICTORIA márka

2019.05.20.
Most egy kicsit másként

Harmadjára is Business Superbrands díjat nyert a CORWELL!

2019.05.14.
Elismerés a legkiválóbb márkáknak

Az amerikai kávékultúra

2019.05.13.
A függetlenség szimbóluma

Pénzkezelési megoldások a SAFESCAN tárházából!

2019.05.10.
Frissítse az eszközöket, ismerje fel az új eurós bankjegyeket!
Ez a böngésző már
nem támogatott.
Ön az Internet Explorer egy korábbi, elavult verzióját használja. Az oldal megtekintéséhez kérjük, töltse le valamelyik korszerű böngészőt az alábbiak közül. Megértését köszönjük!
Google Chrome

A legnépszerűbb böngésző.

Letöltés
Mozilla Firefox

Gyors és biztonságos.

Letöltés
Microsoft Edge

Az Internet Explorer utódja.

Letöltés
Értem, tovább megyek