Éljenek a balkezesek!

Valóban szüksége van balkezes gyermekeknek speciális, balkezesek számára kifejlesztett eszközökre?

A válasz egyértelműen: IGEN!

A balkezesség a jobb agyfélteke dominanciájával magyarázható és a kézhasználat már magzati korban eldől. A balkezesség tehát nem megszokás kérdése, nem szabad átszoktatással kísérletezni, mert később tanulási nehézségekhez, dadogáshoz, diszlexiához vagy diszgráfiához is vezethet. A jobbkezes eszközök használata sokszor kényelmetlen és nehézkes számukra, sőt gyakran fájdalmat okoz az apró kezecskéknek, miközben helytelen kéztartásra is ösztönzi őket.

A jobbkezes iskolaszerek használata közben ügyetlennek tűnhetnek, illetve az egyszerű műveletek sokkal több erőfeszítésbe és időbe telhetnek. A balkezes gyermekek kezébe adjunk olyan eszközöket, melyekkel kényelmesen és könnyedén dolgozhatnak, tanulhatnak, anélkül hogy elkerülhető akadályokba ütköznének.

Olló – MAPED „Sensoft 3D” általános olló

A balkezes ollók fogórésze a balkéz ívéhez igazodik, ergonomikus kialakítása révén kényelmes és biztos fogást biztosít a használójuknak. Száraikon fordítva helyezkednek el a pengék, így pontosabban vághatnak velük, hiszen a felső penge nem takarja ki a papírt és egyértelműen láthatóvá válik, hogy hol kell elvágniuk. Jobbkezes ollóval természetellenes pozícióban kell tartaniuk a kezüket, mely zsibbadást és a fájdalmat okozhat.

Hegyező – MAPED „I-Gloo” egylyukú hegyező

A balkezes hegyezőket jobb kézben tartva, az óramutató járásával ellentétes irányban hegyezhetik számukra kényelmes módon, balkezükkel a tompa ceruzáikat.

Vonalzókészlet – balkezesek számára

Sokak számára az is meglepő lehet, hogy egyáltalán léteznek balkezesek számára vonalzók! Pedig a hagyományos vonalzók használata valós problémát jelent azok számára, akik biológiai alapon a balkezük használatát részesítik előnyben. A kihívás feloldására kézenfekvő megoldást jelentenek a balkezesek számára kifejlesztett vonalzók, melyeken a számskála fordítva, azaz tükörben szerepel.

Ceruzák – háromszögletű a befutó!

Ceruzák esetében a hagyományos, háromszög alakú színes és grafitceruzák jelentenek ideális társat, ha írásra vagy színezésre kerül sor. Ergonomikus kialakításuk révén kényelmes használatot biztosítanak, és megfelelő kéztartásra sarkallják a jobb- és balkezes gyermekeket egyaránt.

Jobbkezes szülőként nem is sejtjük, milyen szokatlan kihívásokat rejtenek magukban a legegyszerűbbnek tűnő feladatok, ha nem a megfelelő, speciális eszközök kerülnek a balkezes gyermekek kezébe.

Válasszunk tudatosan a számukra kifejlesztett írószerek közül és segítsük a gyerekek egészséges fejlődését balkezes MAPED termékekkel!

Éljenek a balkezesek!
2019.08.01.
Rovat: Aktuális híreink
Összes hír mutatása

A kézmosás fontossága

2020.02.10.
Mossunk kezet helyesen BABA szappanokkal!

Kávévilág - a hónap termékei

2020.02.03.
CAFE FREI - kapszulás kényeztetés

Egyszerűen kreatív!

2020.01.23.
Megérkeztek a VICTORIA krepp papírok!

Gyorsan, finomat!

2020.01.20.
Ismerje meg a KNORR tésztás és zöldséges snack termékeket!

Hamarosan új márkát üdvözölhet a CORWELL kínálatában!

2020.01.15.
#COOL by Victoria - jókedvet hoz az iskolába!
Ez a böngésző már
nem támogatott.
Ön az Internet Explorer egy korábbi, elavult verzióját használja. Az oldal megtekintéséhez kérjük, töltse le valamelyik korszerű böngészőt az alábbiak közül. Megértését köszönjük!
Google Chrome

A legnépszerűbb böngésző.

Letöltés
Mozilla Firefox

Gyors és biztonságos.

Letöltés
Microsoft Edge

Az Internet Explorer utódja.

Letöltés
Értem, tovább megyek