Home office protokoll

Tippek, trükkök, praktikák

 

Összegyűjtöttünk néhány tippet, melyek segíthetnek egy produktív home office nap kialakításában.

  • Otthoni irodai „sarok” létrehozása

Lehetőleg jól szellőző, világos helyet keressen otthonában. Tervezze meg előre a napi feladatokat. Tegye szabaddá a munkaterületet. Ne legyenek felesleges dolgok a munkaasztalon, amelyek nem a munkavégzéshez kapcsolódnak.

  • Munkaidő meghatározása

Tisztázza a családtagokkal, hogy mettől-meddig tart a munkaidő és mikor tart szünetet.  Iktasson be egy ebéd- vagy kávészünetet, illetve időnként álljon fel és sétáljon egyet. Alkalmazhatja pl. az ún. pomodoro módszert: 25 perc aktív figyelem, melyet 5 perc pihenés követ. Vegye ezt komolyan és tartsa be a szabályokat annak érdekében, hogy az előre megtervezett napi feladatokat a munkaidő végére befejezze.

  • Öltözzön fel, mintha munkába menne

Indítsa el a napot a szokásos reggeli rutinnal. Ne feledkezzen meg arról, hogy ez egy munkanap és nem azért van otthon, mert kapott egy extra szabadnapot. Ne pizsamában dolgozzon – ezzel leválasztva a pihenés időszakát a munkáról.

  • Étkezés

Érdemes megtervezni az étkezések időpontját. Készítsen egészséges ételeket, fogyasszon sok zöldséget és gyümölcsöt! Figyeljen egészségére!

  • Tiszta, rendezett otthon

A tiszta tér lehetővé teszi figyelme maximális felhasználását és esetenként még inspirálhat is. Tudományosan bizonyított, hogy befolyásolja a lelkiállapotot, hangulatot. Szellőztessen gyakran, hogy a gondolatai frissek maradjanak. Olyan körülményeket teremtsen otthonában, amiben a munkahelyén is dolgozna.  

  • Közösségi élet

Fokozattan figyeljen a másikra, hiszen a közösség hiánya okozhat tartós rosszkedvet, de akár depressziót is. Legyen kapcsolatban: kollégáival, vezetőjével lehetőleg élőszós kommunikációt folytasson, ez gyorsabb, hatékonyabb, mint az állandó e-mailezés, és a bezártság érzését is enyhíti. Legyen egy olyan felülete, ahol a home office-ban dolgozó kollégáival megosztja a bevált praktikákat az otthoni munkavégzéssel kapcsolatban.

 

Home office protokoll
2020.04.22.
Rovat: Aktuális híreink
Összes hír mutatása

Tájékozódjon cégünk nyitvatartásáról!

2020.05.27.
Ünnepi nyitvatartás

Az örök romantikus

2020.05.13.
Bemutatjuk a SCHNEIDER „Slider Edge XB Pastel” golyóstollakat!

Ünnepi nyitvatartás!

2020.04.29.
Tájékozódjon cégünk nyitvatartásáról!

Home office protokoll

2020.04.22.
Tippek, trükkök, praktikák

A gyors tájékoztatásért!

2020.03.31.
Bemutatókeret naponta változó információk számára!
Ez a böngésző már
nem támogatott.
Ön az Internet Explorer egy korábbi, elavult verzióját használja. Az oldal megtekintéséhez kérjük, töltse le valamelyik korszerű böngészőt az alábbiak közül. Megértését köszönjük!
Google Chrome

A legnépszerűbb böngésző.

Letöltés
Mozilla Firefox

Gyors és biztonságos.

Letöltés
Microsoft Edge

Az Internet Explorer utódja.

Letöltés
Értem, tovább megyek