Szépírási útmutató!

Kalligráfiai segítség a STAEDTLER-től!

A kalligráfia gyökerei a görög és római írnokok korába nyúlik vissza, a Bibliát másoló és képekkel, iniciálékkal gazdagító középkori szerzetesekkel virágkorát élte egészen a könyvnyomtatás feltalálásáig. Napjainkban reneszánszát éli ez a művészeti ág, sokan kérnek fel művészeket például esküvői meghívók, dekorációk elkészítéséhez vagy csak hobbiból belevágnak a kézírás elsajátításába.

Minden betű különböző formájú, és nagy türelmet igényel a megrajzolásuk. A nyomtatott betűk variációitól a dőlt betűkön át a fejlett technikákig rengeteg változat létezik. A különböző kézi betűstílusok kombinálhatók és díszíthetők, ez azt jelenti, hogy kézírásos alkotásnak nincsenek korlátai mindaddig, amíg betartunk néhány alapszabályt.

Megfelelő környezet: ügyeljen arra, hogy mindig legyen elegendő hely és fény!

Testtartás: mivel sok gyakorlásra lesz szükség, különösen fontos már a kezdetektől a jó testtartás. Az egyenes hát nemcsak megakadályozza a felesleges hátfájást, hanem segít abban is, hogy megfelelő távolságot tartson a papírjától, és biztosítja, hogy áttekinthető legyen a munkája.

Eszköz fogásának módja: a tollat vagy a ceruzát a hüvelykujj és a mutatóujj között kell tartani, így megakadályozhatja, hogy az ujj túl gyorsan görcsöljön be.

Adjon időt: minden betűhöz forduljon nagy türelemmel, rendszeres gyakorlással hamar látni fogja majd a fejlődést.

Nagyon fontos a megfelelő anyag, ha sikert szeretne elérni a tollhoz a hozzá illő papírt kell használni. Így csalódottság helyett élvezettel vág majd bele a gyakorlásba.

Bevont papír: a ceruzák, tűfilcek és markerek mindig jobban teljesítenek a bevont papíron. A sima felület lehetővé teszi a csúszást és megkönnyíti az egyenes és pontos vonalak rajzolását.

Geometriai készlet: vonalzók segítenek az alap rácshálózat megrajzolásában. A betűtávolságok így hamarabb rögzülnek és később a szabadkézi írásnál is egyenlő távolságba kerülnek.

Ceruza: a HB ceruza keménységi fokozata a megfelelő választás. Írás közben figyeljen arra, hogy ne nyomja túl erősen, úgy nem hagy nyomot a papíron.

Radír: lehetővé teszi, hogy a vázlatvonalakat eltüntesse, de figyelem csak száradás után kezdjen bele a radírozásba, különben csúnya csíkokkal elrontja az egész művet.

Vágjon bele Ön is a kalligráfia művészetébe a STAEDTLER segítségével!

 

 

Szépírási útmutató!
2021.07.29.
Rovat: Aktuális híreink

Kapcsolódó termékek:

Tűfilc, 0,3 mm, STAEDTLER "Triplus 334", toszkán vörös

Tűfilc, 0,3 mm, STAEDTLER "Triplus 334", toszkán vörös

Cikkszám: TS334260
Kat. kód:357A8
Márka:STAEDTLER
Megszûnt!
Forgalmazás vége: 2021.10.09
Kifutott termék
Megszûnt!
Forgalmazás vége: 2021.10.09
Összes hír mutatása

Biztonságos és kényelmes!

2021.09.21.
Ismerje meg a KINGSTON titkosított pendrive-okat!

Ergonómia a fáradtság megelőzésére!

2021.08.17.
STAEDTLER ceruzák az iskolakezdésre!

Szépírási útmutató!

2021.07.29.
Kalligráfiai segítség a STAEDTLER-től!

SANYTOL, a kézmosás szakértője!

2021.07.22.
Kellemes illatú és tiszta kéz!

SANYTOL, a fertőtlenítés szakértője!

2021.07.07.
Extra tisztaság és 99% védelem!
Ez a böngésző már
nem támogatott.
Ön az Internet Explorer egy korábbi, elavult verzióját használja. Az oldal megtekintéséhez kérjük, töltse le valamelyik korszerű böngészőt az alábbiak közül. Megértését köszönjük!
Google Chrome

A legnépszerűbb böngésző.

Letöltés
Mozilla Firefox

Gyors és biztonságos.

Letöltés
Microsoft Edge

Az Internet Explorer utódja.

Letöltés
Értem, tovább megyek