Hogyan lehet a tisztaság fenntartható?

Június 5. a környezetvédelem világnapja – Bemutatjuk a TORK környezetbarát termékeit.

Az energiatakarékosság, a hulladékképződés csökkentése és a környezetbarát megoldások használata fokozatosan növekvő fogyasztói elvárássá válnak, melynek az üzletek működésük minden terén igyekeznek megfelelni. Miért pont a higiénia maradna ki ebből?

Legyen szó nyilvános toalett, éttermi vagy munkahelyi mosdók tisztaságáról – részben a pandémia hatására is  - mások lettek az igények, a higiéniai termékek minőségét illetően is. A maximális biztonság érzete és a karbon lábnyom minimalizálása egyaránt fontossá vált.

Hogyan válhat tehát a higiénia fenntarthatóvá?

TORK termékek csomagolása már jelenleg is 90%-ban megújuló forrásokból származik, 2025-re pedig a márka anyavállalata, az Essity szeretné elérni azt is, hogy a műanyag csomagolások minimum 30%-ban újrahasznosított alapanyagokból készüljenek és 100%-ban újrahasznosíthatók legyenek.

A márka egyik zászlós hajója a TORK "SmartOne®" belsőmag adagolású toalettpapír család, a hagyományos toalettpapírokhoz képest 11%-kal kevesebb karbonlábnyomot hagy maga után. Laponkénti adagolásával kiküszöbölhető a pazarlás, akár 40%-kal csökkenthető a papírhasználat.

TORK "Clarity" illatmentes habszappan 99%-ban természetes, biológiai úton lebomló, megújuló forrásból származó összetevőket tartalmaz, használatához pedig kevesebb víz szükséges.

TORK "PeakServe®" nagy kapacitású adagolórendszer kéztörlő termékei széleskörű felhasználásra alkalmasak, elsősorban nagy forgalmú mosdókban. Tömörített, kompakt csomagolásban szállítva csökken a logisztikai terhelés.

A laponkénti szalvétaadagolás legújabb úttörője, a "TORK Xpressnap Fit®" 50%-kal csökkenti a használatlanul eldobott szalvéta mennyiségét, emellett biológiailag lebomló natúr szalvétával is elérhető melynek csomagolása cukornádból készült.

Az Essity a világ első olyan papírgyára, mely karton étel- és italdobozokat kezdett használni higiéniai termékek gyártásához. Alapanyagként búzaszalmából készült alternatív rostpépet alkalmaznak. A legújabb technológiák alkalmazása, a CO2-kibocsátásmentes tissue-üzem, a zöld hidrogén alkalmazása a szárításhoz, mind a környezet megóvásának hatékony eszközei. Az adagolóknak és a tömörítési eljárásnak köszönhetően alacsonyabb fogyasztás jellemzi a termékeket, ezzel pedig kevesebb hulladék termelődik, amivel kiküszöbölhető a pazarlás, egyben költséghatékony megoldás is.

Ezekkel az aprónak tűnő lépésekkel egyre közelebb kerülhetünk egy tisztább, zöldebb bolygóhoz és az elégedett felhasználókhoz.

Hogyan lehet a tisztaság fenntartható?
2022.06.02.
Rovat: Aktuális híreink
Összes hír mutatása

COOL újdonságok!

2022.08.11.
Fedezze fel a legújabb COOL BY VICTORIA termékeket!

Indul a grillszezon!

2022.08.02.
Hozza el a grillezést az irodába a GLOBUS és HELLMANN'S termékeivel!

Szakértő minden felületen!

2022.08.02.
Megérkezett a STAEDTLER Lumocolor brossúrája, tele újdonságokkal!

Markerek minden feladatra!

2022.07.21.
Megújult a SCHNEIDER Marker Kisokos! Friss külső, struktúra és újdonságok!

Egészséges, mentes és organikus!

2022.07.13.
Bemutatkoznak a THE BRIDGE Bio növényi italok!
Ez a böngésző már
nem támogatott.
Ön az Internet Explorer egy korábbi, elavult verzióját használja. Az oldal megtekintéséhez kérjük, töltse le valamelyik korszerű böngészőt az alábbiak közül. Megértését köszönjük!
Google Chrome

A legnépszerűbb böngésző.

Letöltés
Mozilla Firefox

Gyors és biztonságos.

Letöltés
Microsoft Edge

Az Internet Explorer utódja.

Letöltés
Értem, tovább megyek