A „hygge” a skandináv államokból terjedt el, és ma már az egész világon népszerű. A szó jelentése kényelem és jóllét, de egyben egy meleg, otthonos hangulatot is jelöl – amikor a barátokkal és a családdal összegyűlünk, meghitt gyertyafény mellett körbeüljük az asztalt, és jó hangulatban eszünk-iszunk, vagyis élvezzük az életet.
Az ősz és a tél különösen hygge. Merülj el a hygge csodálatos hangulatában a STAEDTLER ínycsiklandó, illusztrált receptjével – először éld ki a kreativitásod, aztán próbáld ki a receptet, végül pedig élvezd a szeretteiddel!
Így készítsd el lépésről-lépésre:
1. Nyomtasd ki a mintát, amit innen tudsz letölteni. Satírozd be a sablon hátoldalát egy puha ceruzával (pl. Lumograph B6).

2. Ragaszd a sablont (elülső oldalával felfelé) az akvarellpapírra maszkolószalaggal. Ezután egy hegyes HB ceruzával rajzold át a mintát, hogy átvidd a képet az akvarellpapírra. Mielőtt eltávolítod a sablont, óvatosan emeld fel, és ellenőrizd, hogy minden vonalat átmásoltál-e.

3. Rajzold át a szalagot, a címet, a mennyiségeket és a vékony vonalakat 0,1 mm vonalvastagságú fekete tusfilccel. Használj 0,3 mm-es fekete tusfilcet a nagy pohár és az ételek körvonalainak megrajzolásához.

4. A HOMEMADE feliratot és a hozzávalók neveit színes tűfilccel húzd át.

5. Színezd ki az ételeket, a szalagot és a címet akvarell ceruzával. Használj többféle színt a címben: a betűk tetejére sárgát, narancsot, pirosat és barnát, majd finoman dolgozd össze a színeket. Ezután halványan színezd be a hátteret az ital és a hozzávalók körül világoskékkel.

7. Végül egy vékony ecsettel óvatosan vizezd be az akvarell ceruzával színezett részeket, és hagyd megszáradni.

Az elkészült képet helyezd be egy dekoratív képkeretbe, és nincs is más hátra, mint elkészíteni a receptet, és a barátokkal vagy a családdal együtt élvezni az illatos, melengető lattét.